Satış ortaklığı(affiliate marketing) webten para kazanmak ile ilgili en bir sürü tatbik edilen metot olması sebebiyle son zamanlarda bir bir sürü girişimcinin dikkatini çekmeye devam etmekte . Sayfamıza erişerek yazımızı okuyor olmanızdan sizin de webten para kazanmak talep eden bir girişimci olduğunuzu ihtimal edebiliyoruz ve webten para kazanmak yerine gerçek bir başlama yapacak olduğunuz amaçlı sizi tebrik ediyoruz.

İnternetten para kazanmak amaçlı yapacağınız çalışmalarınıza satış ortaklığı(affiliate marketing) yolunu öğrenerek başlamanız sizlere kocaman avantaj temin edecek ve hedeflediğiniz başarıya ek olarak kısa zamanda ulaşmanızı sağlayacaktır. İnternetten para kazanmak için yaptığınız araştırmalar sonucu olarak bir bir sürü yöntemin olduğunun farkına vardığınızı ihtimal ediyoruz . Bu yollar içinde sizlere bir sürü para kazandıracak durumda olan ve yalnızca Türkiye'de değil tüm dünya'da en bir sürü kullanılan metot durumda olan satış ortaklığı(affiliate marketing) yolunun ayrıntılarını bu yazımızda  sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle kelime manasını öğrenerek başlayalım; Satış ortaklığı İngilizce bir ifade durumda olan Affiliate Marketing'in Türkçe karşılığıdır. Bu yöntemin temeli, akabinde da anlaşıldığı üzere, ortaklığa ve satış üzerinden karşılıklı getiriye dayanmaktadır. Günümüzdeki ticareti düşünecek olursak; ticaretin olabilmesi amaçlı  bir ürün ve ürün sahibinin, bu ürünü satmak talep eden bireylerin ve bu ürünü almak talep eden bireylerin olması gerekiyor . İnternetten satış yapmak amaçlı da benzer şart geçerlidir fakat , bizim amaçlı avantaj durumda olan , mühim bir farkı vardır.

Bildiğimiz ticarette bir ürünü pazarlamak istiyorsanız o ürünü öncelikle üreticiden almanız gerekiyor . İnternetten satış yapmak amaçlı satış ortaklığı (affiliate marketing) yolunu seçerseniz satmak dilediğiniz ürünü satın almadan satabilme olanağına sahip oluyorsunuz. Bu yolu öbür tüm yöntemlerden ayıran en mühim özellik; hiç tanımadığınız bir bireyin ürününü satın almadan -sadece satış ortağı olarak- ürünü pazarlayıp ürün sahibinden satış başına komisyon kazanabiliyor olmanızdır. Sistemin ne türlü işlediğini ek olarak sıkı anlayabilmeniz amaçlı hakikat hayattan bir misal vererek açıklayalım. Emlakçılık bildiğimiz üzere komisyon üst kısmına yapılmış durumda olan bir iştir ve emlakçı pazarlamak istediği bir ürünü(ev/arsa..) satın almaz fakat o ürünü sattığı süre başlangıçta belirlenmiş komisyonu bizzat kazanır. Satış ortaklığı(affiliate marketing)nda da basit akıl emlakçılığa benzemektedir ve komisyon üst kısmına kurulmuştur.

Örneğimizdeki ticareti evini satmak talep eden bir birey (A), ev almak talep eden bir birey (B), bir aracı müessese (C), aracılık inşa ederek komisyon elde etmek talep eden birey (D) olarak adlandıralım. A kişisi C kişisine gittikçe bir evim var bu evimi satmak talep ediyorum ve evimi satan kişiye % xx komisyon veriyorum diyor. Ve bu A kişilerinden onlarca , binlerce olabiliyor(Abir,A2,A3….A10000). D kişisi C kişisine gittikçe ben senin elinde durumda olan haneleri satarak komisyon elde etmek talep ediyorum diyor ve listedeki hanelere bakıyor. Benzer şekilde D kişisinden de onlarca , binlerce olabiliyor(Dbir,D2,D3…..D10000)-Bu arada D kişisi siz oluyorsunuz- D kişisi C kişisinin elindeki evlerden istediğini seçiyor ve tercih hanesi B kişine(lerine) pazarlamaya başlıyor. Hanesi B kişisine sattığı anda % xx komisyon kazanıyor. Kafanızda bir şablon meydana gelmesi amaçlı böyle bir misal sunmak istedik. Son Olarak bu mesela satış ortaklığı(affiliate marketing) yolda ne türlü işlediğini anlatalım ve sizin ek olarak sıkı anlamanızı sağlayalım.

Satış ortaklığı(affiliate marketing)nı yaratan 4 basit öğe vardır.

1-    Satıcı (lar)

2-    Aracı Şirket (ler)

3-    Satış ortağı (ortakları)

4-    Alıcı (lar )



Satıcı satmak istediği ürününü Aracı Şirketin sağlamış meydana geldiği platforma kayıt ettirir. Bu aracı firmalar hizmet imkanı sunan websiteleridir (Örn : Clickbank.com, Xticaret.com ) Satış ortakları bu aracı firmalara fert olarak(Çoğu ücretsizdir) firmalarda bulunan mahsulleri inceleyerek aradığı ürüne satış ortağı olmak amaçlı aracı şirketin sağlamış meydana geldiği satış ortağı ol butona basarak bizzat amaçlı özel üretilen linke sahip olabilmektedir . Bu link yalnızca o kişiye aittir ve bu link üzerinden alış-veriş yapıldığı süre komisyon o bireyin adına yatar. Satış ortağı kendisine ilişkin durumda durumda olan bu linki web üzerinden yapacağı pazarlama çalışmaları( website/blog kurmak, reklam sunmak , e-mail pazarlama…vb) ile müşterilere satış inşa etmeye çalışır. Alıcı bu link üzerinden eriştiği ürünü beğenir ve satın alırsa satış ortağı başlangıçta belirlenmiş komisyonu kazanmış olabilmektedir .

Satış ortağının kazanmış meydana geldiği komisyonlar belirtmiş meydana geldiği banka adına yatar.. Ispat videosunu burayı tıklayarak takip et ..

Satış ortaklığı(affiliate marketing) yönteminde anlatmış olduğumuz satış ortağı siz oluyorsunuz. Aracı firmalardan webten satış inşa etmek dilediğiniz bir ürünü seçim ederek o ürünün sizin amaçlı özel derlenmiş linkine sahip oluyorsunuz. Sahip olduğunuz bu linki ne civarı bir sürü kişiye ulaştırabilirseniz komisyon kazanma bahtınızı o civarı arttırmış oluyorsunuz. Satış ortaklığı(affiliate marketing) yolunu faydalanarak yalnızca Türkçe ürünlerin değil İngilizce ürünlerin de pazarlamasını yapabilirsiniz. Türkiye'nin nüfusu ile İngilizce dilini kullanan ülkelerin nüfusunu karşılaştırdığınızda; İngilizce bir ürünü pazarlamanın ne civarı kocaman bir avantaj meydana geldiğini siz de anlayabilirsiniz.

Satış ortaklığı(affiliate marketing) yönteminde dijital ürünlerin pazarlaması daha bir sürü yapılmaktadır fakat fizyolojik ürünlerin pazarlamasını da yapabilirsiniz. Dijital ürün sahipleri satış ortaklarına % 70-75 benzeri bir sürü kocaman komisyon oranları verebilmektedirler. Bunu ne sebeple ve ne türlü yapıyorlar diye bir sual aklınıza gelmiş olabilmektedir . Onu da açıklayalım; Fizyolojik bir ürünü satmak talep eden bir üretici ürünü pazarlamak amaçlı mağaza, çalışan , reklam, nakliye, depo, cereyan , su, sigorta..vb bir bir sürü birşey amaçlı ücret harcar ve bu da kar oranını düşürür. Fakat dijital bir ürün (Örn: ebook, software, websitesi ) sahibinin hiçbir masrafı meydana gelmediği amaçlı gerçekleştirdiği satışın tamamı kar olabilmektedir. Bu sebeple dijital ürün sahipleri satış ortaklığı(affiliate marketing) yolunu faydalanarak kendilerine satış ortağı bulmak isterler. Kendisinin ürünlerinin daha bir sürü seçim edilmesi ve daha bir sürü satış yapabilmeleri amaçlı de satış ortağına fazla fazla yüksek oranlarda komisyonlar verebilmektedirler. Fizyolojik bir ürün sahibi en fazla %20-25 bir komisyon verebilirken dijital bir ürün sahibi %70-75 komisyon verebilmektedir.

Satış ortaklığı(affiliate marketing) hem satıcılar amaçlı aynı zamanda webten satış inşa etmek talep eden satış ortakları amaçlı en en son derece faydalı bir yoldur . Karşılıklı Kazan-Kazan sistemine dayanmaktadır ve aracı firmalar yardımıyla satıcı ve satış ortağı birbirini tanımadan kazandığı paraları kendisinin hesaplarında görebilmektedirler. Aracı firmalar hem satıcıdan aynı zamanda satış ortağından tespit edecek bir miktar da komisyon alarak bu hizmeti sunmaktadırlar.

Satış ortaklığı(affiliate marketing) yolunu bir sistem olarak anlam edecek olursak bu sistemin en mühim parçası aracı firmalardır. Bu firmalar satıcı ve satış partnerini buluşturur ve her ikisinin hakkını da savunmayı amaçlayarak hizmet vermektedirler. Satışı yapılmış durumda durumda olan bir ürünü satın alan kişi parasını aracı şirketin adına yatırmış olabilmektedir . Aracı firma her ay tespit edecek dönemlerde hem satıcının aynı zamanda satış ortağının adına ürün satışından elde ettikleri kazançları yatırır. Siz satış ortağı olarak aracı şirketin sizlere sağlamış meydana geldiği ekrandan linkinize kaç bireyin tıkladığını, hangi süre tıkladığı..vb detayları görerek satışlarınızı izleyebilirsiniz . Bununla Birlikte bir ürünün satış ortaklığını yapabileceğiniz benzeri bir sürü sayıda ürünün satış ortaklığını da yapabilirsiniz. Bu konu da rastgele bir sınırlama yoktur. Daha fazla elde etmek isterseniz daha bir sürü ürünün satış ortaklığını yapabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top