Ticaret günlük hayatta herkesin hayali olan ve hayatında en az bir kez de olsa denediği, yöneldiği bir alandır. “Rızkın 10’da 9’u ticarettedir” Hadis-i Şerifi, ticaret sahasında girişimciliğin çok olmasının nedenini ve milletimizin hangi sebeple ticaret konusunda ki girişimlere meraklı olduğunu açıklamaya yeter sanırım. Yani kısaca “al gülüm ver gülüm” olarak isimlendireceğimiz ticaret için gelenekselleşen yöntemler çok eskide kaldı. Örneğin insanların her üretileni alacağı fikriyle kitlesel üretim, kitlesel satış dönemleri günümüzde sona erdi. Yerine kişilerin ihtiyaçlarına göre üretilen ürünlerin rağbet göreceği ve satılabileceği ana mantığında insan odaklı ve insanların ihtiyaçlarını tek kriter edinen ticaret mantığı başladı. Ama bu mantık, ticaretin temelinde daha eskiden de vardı. Sadece fark edilmesi biraz geç oldu. Yok olan kitlesel anlayışın nedeni de ticaret mantığındaki bu gerçekten başkası olamaz.

Makaleye girişi yaptıkta sonra asıl konumuza gelip Niş Pazar Nedir ? sorusuna gelelim. Ticarette hedef kitlenin doğru seçilmesi çok önemlidir. Elimizdeki hizmet yada ürünün hangi insanların ihtiyacını karşılayacağını bilmeyen bir tüccar kesinlikle başarılı olamaz. Niş pazarda amaç ihtiyaçları karşılanmamış hedef kitleyi tespit ederek ihtiyaçlarına cevap verecek çözüm olacak olan ürünü pazara sağlamak manasına geliyor. Niş pazarın öteki pazarlama yöntemlerinden farkı ihtiyaçları farklılık gösteren büyük bir pazar içerisinde, en ufak pazarı hedef seçerek, odaklı hedef sayesinde başarılı satışlar yapmaktır.

Örneğin yaz ayları tatil sezonunun başladığı zamandır. Bu süre içerisinde tatil ihtiyacı duyan çok büyük bir pazar oluşuyor. Fakat bu pazarın ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu farklılığın nedenlerinden birisinin bütçe olduğunu varsayalım. Böylesi pazara karşı sizde ekonomik bir paket hazırlayıp, eğlencenin ve gezilerin abartılı olmadığı ucuz bir tatil fırsatı sunarak, niş pazarı kendinize çekmeyi hedefliyorsunuz. Pahalı, eğlenceli, lüks, gezilerin çok olduğu, modern tatil isteyenlerde hedef kitlede bir niş pazarı ifade ederken, daha ekonomik ve dinlendirici, içerisinde eğlence ve gezilerin olmadığı bir tatili isteyenlerde niş pazar olarak adlandırılırlar.

Niş Pazarın Önemi

Ticarete yeni başlayan girişimciler başarılı satışlar yapmak için spesifik çalışmalar yapıp büyümelerini, kazançlarını arttırmaları gereklidir. Bir çok sektörde büyük rekabetler vardır. Ne kadar erken ve hızlı niş pazarların ihtiyaçlarını keşfeder cevap verirseniz, o kadar kısa sürede büyümek mümkündür. Ancak büyük sermayeli bir kuruluş için bu gerekli değildir. Şayet küçük bir yatırımcı için niş pazarlarda dolaşmak ve burdaki ihtiyaçları gidermek gelir elde etmek için önemli bir nedendir.

Benim de bu blogum internetten para kazanmak isteyen kişilere yani niş kitleye hitap ediyor. İnternetten para kazanmak yeni popüler olduğu için yanı sıra gelişen online imkanların bu işin sistemli yapılması halinde başarıyı sağladığı için, bu niş pazar, giderek ilgi toplayan bir duruma dönüşüyor. Online kazanç sağlama sektörü yani internetten para kazanmak işine girmek isteyenlerin arkasında büyük bir sermayenin olmadığını düşünürsek –bu durum en azından benim için geçerli-, tecrübe ve para kazanıp, sermayelerini daha büyük niş pazarlara harcayabileceklerini söyleyebiliriz.

Niş pazar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere GooMass ı tavsiye ederim. İçerisinde bulunan Niş Pazar Avcısı Eğitimi bu konuyu öğrenmek isteyenler girişimcilere eşsiz bir kaynak olacak niteliktedir.

GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Hakkında Detaylı Bilgi ve Ücretsiz İnternetten Para Kazanmak Kursu için blogumun sağ köşesinde bulunan formu doldurmanız yeterli...



0 yorum :

Yorum Gönder


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top