İnternetin yaşamımız da her geçen gün daha fazla etkili olduğu bir zamanda yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu teknoloji çağının sunduğu bir getiri hayatımız da değişime sebep olabiliyor. Mağaza dükkan dolaşmak yerine internet yardımıyla sanal alışveriş yapmak da bahsettiğim değişimlere bir örnek olarak gösterilebilir. Şayet Türk milleti internetten alışveriş yapmaya karşı halen biraz ön yargı ile davransa da bazı firma ve siteler tarafından oluşturulan uygun kampanyalarla insanlar internetten alışverişe teşvik ediliyor. Böylesi durumlar ile insanlar da yavaş yavaş kredi kartı güvenliğini oluşturan sitelerden alışveriş yaparak, ön yargılarını yenmeye bir adım daha yaklaşıyorlar.

İnsanlar internetten alışveriş yapıyor. İlgili sektöre yeni adım atmış bir işletmecinin ise bu durumu fark ederek sanal mağazacılık alanında yatırım yapması çok ciddi bir iş ve yatırımdır. Karşı rakipleri arasından sıyrılmak, kullanıcıya hitap etmek, sadık müşteri portföyü oluşturmak ve çok ziyaret edilmek hiç de basit bir iş değildir. İşte tam da bu noktada kullanıcıların sorununa SEM yetişiyor. Makalemin de başlığında yer alan “Arama Motoru Reklamcılığı - SEM” kelimesine basitçe bir cevap vermek gerekirse aşağıdaki cümleleri kullanabilirim.

Arama Motoru Reklamcılığı - SEM

“Search Engine Marketing” kelimelerinin kısaltılmış hali olan SEM, dilimize “arama motoru pazarlamacılığı / pazarlaması” olarak karşılık gelmektedir. Şahsen ben arama motoru reklamcılığı kelimelerini kullanmayı tercih ediyorum. SEM işleyişi : Kullanıcı insanlar arama motorunda “internetten para kazanmak” gibi bir kelime öbeği aratır, web sitenizin reklamlarını Sponsor Bağlantılar kısmında görüp sitenizi ziyaret eder ve internetten para kazanmak ile ilgili ürün hakkında bilgi alır satın alır. Gayet mantıklı ve basit bir şema değil mi ? Fakat anlattığım kadar basit olmayan bu Arama Motoru Reklamcılığı - SEM işlemini nasıl yapılması gerektiğini şayet bilmiyorsanız makalemi okumaya devam edin.

Google, Bing, Yahoo ve Yandex gibi arama motorlarının rekabet içinde olduğu ülkemizde en yaygın olarak kullanılan arama motoru tartışmasız Google’dır. Kullanıcılar daha fazla Google’ı tercih ettiklerinden sizler de arama motorunda reklam vermek istiyorsanız Google’ın hizmeti olan ve reklam vermenize fırsat veren Adwords’ü tercih etmelisiniz. Google Adwords hesabınızı şahsi olarak temin edebilirsiniz.Ayrıca bu iş için Adwords ajanslarını aracı firma olarak kullanabilir sadece bütçe ile kısmı yöneterek devam edebilirsiniz.

Google Adwords  hesabınızda reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri, günlük bütçe ve tıklama başı ücreti siz belirlersiniz. Sonrasında yapmanız gereken sadece reklamınızın onaylanmasını beklemektir. Google Adwords reklamınız adwords editörlerinin onayından geçtikten sonra SEO benzeri hiç bir ekstra maliyeti olamayan ve zaman isteyen işlerle uğraşmadan kolayca arama motoru sonuçlarının en üstünde sitenizi göstermeyi başarabilirsiniz.

Dünyanın her köşesinden olası herhangi bir bilgiyi size sunan Google’a reklam vermek sizin işleriniz de ciddi faydalar sağlacaktır. Satış ortaklığı için de en etkin yöntemler arasında olan benim de sevdiğim kullandığım avcı yöntemi bu esasa dayanır. Günümüz de Adwords de istediğimiz tüm ürünlerin reklamını yapamıyoruz. Sebebi Adwords kalite yönergeleridir. Dünyanın her yerindeki satış ortaklarının bilinçli bilinçsiz Adwords e reklam vermeyi denediği için Adwords arama motoru kullanıcılarına kötü deneyimler yaşatmamak için işi çok sıkı tutuyor.(Örneğin Clickbank daki ürünlere Adwords de reklam verememek gibi) Kısaca para ile herşeyi çözemiyorsunuz :)

Ancak bu durumu GooMass yazarları kendi buldukları bir yöntem ile çözüme ulaştırmışlar. GooMass dan öğrendiğim bu yöntem ile çok rahatlıkla Google Adwords de reklam yayınlayabiliyorum. Ayrıca GooMass da Adwords ile ilgili 47 konulu eğitimin sadece bir konusu adwords de reklam vermek. Adwords ile ilgili olan tüm bilgiler eğitimde detaylıca anlatılıp öğretiliyor.

Arama Motoru Reklamcılığı sadece Google Adwords ile sınırlı değil. Örneğin Bing Yandex dünyada artık tanınan kullanılan arama motorlarındandır. İlerleyen zamanlardaki makalelerim de  Adwords, Bing ve Yandex için detaylı olarak reklam verme konusuna değineceğim.(Eğitim Tarzında)

Tabiki siz benim yazmamı beklemek istemeyebilirsiniz. Sonuçta bildiğim herşeyi GooMass dan öğrendim.

GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti hakkında detaylı bilgi ve Ücretsiz İnternetten Para Kazanma Kursuna katılmak için tıklayın.

Bir önceki "Clickbank İle İnternetten Para Kazanmak 2" başlıklı makaleye buradan ulaşabilirsin...


2 yorum :

  1. Goomass hakkında araştırma yaparken sitenizle karşılaştım. Siteniz üzerinden son derece iyi bir şekilde bilgilendim. Siteniz gerçekten harika. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim...Faydalı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top