Satış ortaklığı veya affiliate marketing yönteminin en önemli kısmı bence web sitesiz internetten para kazanmak dır. Satış ortaklığı sistemi ile ilgili bilgi sahibi değil iseniz web sitesi olmadan nasıl internetten para kazanılacağını kavramak zordur. Fakat aslında çok kolay bir yöntemi var. Günlük yaşamda kendine ait bir dükkanı bulunmadığı halde herhangi bir dükkan ile anlaşıp ürünlerini tanıtıp satan ve yaptığı satışlardan pay alan insanlar ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta belki de siz de böyle bir iş yapmış olabilirsiniz. Belirli kozmetik ürünler çorap, diyet ürünleri, gıda takviyeleri gibi pek çok alanda bu işi yapan ve zaman zaman karşımıza çıkan komisyoncularla karşılaşabiliyoruz.

Satış ortaklığı günlük yaşamda yapılan komisyonculuk işine benzer fakat çok önemli farkları bulunmaktadır. İstisnaları olmakla beraber komisyonculukta çok kez belli bir komisyonla sattığınız ürünü ilk önce siz alırsınız ve ücretini de peşin ödersiniz, parasını ödediğiniz için ürün artık sizindir. Satamazsanız ürün elinizde kalır ve zarar etme ile karşı karşıya kalırsınız. Satış ortaklığında  ürün satın almak gibi bir derdiniz yoktur. Sadece ürünün satış ortaklığı linkini almanız yeterli. Web sitesi olmadan bu link ile para nasıl kazanılır sorusu aklınıza geldi eminim.

-İlk olarak satış ortaklığı linki ile reklam verebilirsiniz. Çünkü Google Adwords satış ortaklığı linkine reklam vermeye izin veriyor. Fakat her oyunda olduğu gibi bu oyunda da kuralları bilip oyunu kuralına göre oynamalısınız.(GooMass da Adwords hakkında detaylı eğitim mevcut) Her ürüne reklam verme imkanınız yok çünkü Adwords bir kısım ürünlere reklam vermenize izin vermiyor.(Google Adwords de her ürüne reklam vermenin yöntemini isteyen olursa iletişim kısmından ulaşsın)

-Ücretsiz ilan sitelerine istediğiniz ürün için ilan vererek ilanı inceleyen kişilerin sizin linkiniz ile ürün sitesine gitmesini sağlayabilirsiniz.

-Satış ortaklığı linkinizi e-posta listenizde bulunan insanlara gönderebilirsiniz.

-Satış ortaklığı linkinizi Facebook, Twitter benzeri sosyal medya da kitlelere ulaştırabilirsiniz.(Facebook ile ilgili bir makale yazacağım eğitim tarzında)

-Satış ortaklığı linkinizi 2-3 paragraflık tanıtım yazısı ile forum sitelerine ekleyebilirsiniz.

Görüldüğü gibi bir web siteniz olmasa dahi satış ortağı olduğunuz ürünlerin tanıtımını yapıp ürüne ilgisi olan potansiyel müşterilere satış ortaklığı linkiniz ile ürün sitesine gönderip satışlardan komisyon kazanabilirsiniz. Gerçek manada ciddi bir çalışma ile size anlattığım taktikler ile web sitesi olmadan da internetten para kazanmak mümkün. Web sitesi olmadan satış ortaklığı yaparak internetten para kazanmak yönteminin tek iyi tarafı  web sitesi kurmak için gerekli olan yıllık domain ve hosting giderleridir. Bu giderler de senelik 100-150 lira kadar sermaye gerektirir.

Fakat web sitesiz satış ortaklığı yöntemiyle internetten para kazanmak çok fazla dezavantajı bulunmaktadır

-Satış ortaklığı linkine reklam vererek yapılan tanıtım çalışmalarında ciddi para kaybetme riski bulunur. Çünkü reklam yöntemiyle yüzlerce ziyaretçiyi satış ortağı olduğunuz ürün sitesine göndermenize karşın hiç satış gerçekleşmeyebilir. Böylesi durumda harcadığınız reklam masrafı boşa gider ve zarar edersiniz.(GooMass da bu durumun önüne geçmek için 100 tl lik reklam kupon kodu hediye ediliyor.Ayrıca kendimin geliştirdiği bir yöntem ile sınırsız kupon bulmanızı sağlayabilirim)

-Yaptığınız çalışmalar sizin değil ürün sitesinin işine yarar. Çünkü başka bir insanın web sitesine reklam yapıyorsunuz haliyle ziyaretçi sağlamış oluyorsunuz. Ziyaretçiler ürünü satın almasa dahi siteyi ziyaret etmeleri bir trafik oluşturduğundan sitenin alexa değerini arttırır haliyle pagerank değeri de artar ve arama sonuçlarında yükselir. Arama motorlarından organik ziyaretçi kazanır.

-Sadece reklama dayalı çalışıyorsanız, dönüşüm olmaması sebebiyle reklam vermeyi bıraktığınız zaman bütün internetten para kazanmak maceranız son bulur.

-Ücretsiz ilan sitelerine eklenen ilanlar da belirli süresi olduğundan bir süre sonra yayından kalkar ve yapılan çalışmalar yine heba olur.

Web sitesiz internetten para kazanmak isteyen insanlar çok geçmeden istedikleri başarı yakayalamadan internetten para kazanmak için çalışmayı bırakır ve web sitesi kurma işine girerler. Çünkü bir web siteniz olduğunda yaptığınız bütün çalışmalar hep sizin kontrolünüz de olacak ve eklediğiniz içerikler daima sitenizde kalacaktır. En önemlisi de web sitesi bir ağaca benzer gün geçtikçe büyür giderek dal budak salar ve ilerleyen zamanlarda kocaman bir ağaç olur. Her gün yüzlerce ziyaretçisi olan bir web sitesi sahibine ciddi miktarda para kazandırır.

GooMass da bu sebeple hem çiftçi yöntemi(web sitesi kurarak satış ortaklığı) hem de avcı yöntemi(web sitesiz satış ortaklığı) öğretiliyor.

Kendim de her iki yöntemi kullanıyorum.Gönül rahatlığı ile GooMass ı internetten para kazanmak isteyen herkese tavsiye ederim.

GooMass hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz internetten para kazanmak kursuna katılmak için tıklayın. 

Bir önceki "Arama Motoru Reklamcılığı - Sem" başlıklı makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Benimde şahsen bir web sitem yok ama meraklıyım bu tür konulara. hiç web sayfam olmadı ki. bu eğitim setini denemekte fayda görüyorum...

    YanıtlaSil


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top