1998 senesinden günümüze kadar hizmet veren Clickbank ile milyonlarca site ve forum sahibi insanlar Clickbank 'daki  ürün yada servisleri tanıtarak çok büyük miktarlarda kazançlar elde ettiler.

Clickbank Linkshare CJ (Commission Junction), ShareASale, Affiliate Window  benzeri affiliate ağlarından ayıran en önemli 2 farkı affiliate komisyonların %75 ' lere varan oranlarda oluşu ve Clickbank' daki ürünlerin dijital (e-kitap ve benzeri dijital ürünler) olmasıdır.

Satış başına elde edilen komisyonların yüksek oluşu çok büyük bir avantaj. Ancak ürünlerin dijital olması bu ürünü pazarlayan affiliateler için de çok büyük bir handikap. Dijital bir ürün pazarlamak, fiziksel ürünü pazarlamaktan çok çok daha zor.

Clickbank' da Hangi Ürünleri Pazarlamalıyım ? 

"Clickbank' da bir satıştan $ 500 para kazanmak mümkün. Bu nedenle en fazla komisyonu veren ürünü pazarlamaya çalışmalıyım."

Maalesef pek çok web sitesi sahibi bu hataya düşerek yanlış yapıyor. Harcadığı zamanın verdiği emeğin karşılığını da alamıyor. Şayet ekonomi yada borsa üzerine yazılar içeren bir site sahibi iseniz sadece komisyonu çok diye sağlık yada fitness ürününü satmaya çalışmak bence boşa kürek çekmek demektir.

"Web siteniz ne ile alakalı ise, o konu ile ilgili ürünleri/ hizmetleri tanıtıp satmaya çalışın."

Satmak istediğiniz ürün yada hizmeti Clickbank' da Marketplace kısmından seçebiliriz.


Üstteki resimde numaralandırarak gösterdiğim değerler nedir ?

Resimdeki terimlerin ne anlam ifade ettiğini anlarsak, hangi ürünü seçip pazarlamaya çalışmamız gerektiğine daha kolay karar verebiliriz.

1- Initial Sale: İlk satıştan kazanılacak komisyon.

2- Average % / Sale: Satıştan kazanılacak ortalama komisyon yüzdesi.

3- Average Rebill Total: Rebill, yeniden ücretlendirme demektir. Yani ürünü yada servisi satın alan insan ürünün yan ürünlerini de alabilir yada üyelik sistemiyle çalışan bir hizmet ise üyeliğini uzatabilir. Yani bir yada birkaç defa daha ücretlendirilebilir. Average Rebill Total, olası ikinci bir ücretlendirme durumunda affiliate olanın kazanacağı ortalama komisyon.

4)Average %Rebill: Şayet üründe ikinci kez ücretlendirme olması halinde kazanılacak ortalama komisyon yüzdesi.

5) Average $ / sale: Satış başına kazanılan ortalama komisyon.

6) Kategori: Ürünün yada servisin yer aldığı kategori sınıfı. Web siteniz ne ile alakalı ise satmak için seçeceğiniz ürünler hizmetler sitenin içeriği ile alakalı olsun.

7) Gravity: Clickbank' daki bir ürünün yada servisin son 12 haftadaki satışında komisyona hak kazanan (yani ürünün satılmış olması şart ) kişilere 0,1 ila 1 arası puan verilerek oluşturulmuş bir puanlama sistemi. (Bu puanlama sistemine göre yakın zamanda olan satıştan en fazla 1 puan uzak zamandan yani önceki satıştan (12 haftayı geçmeyecek) da en az 0,1 puan olarak hesaplanır.)

Anlattıklarım dan yola çıkarak üstteki resime bakarak ürünü analiz edelim :

Ürünün initial $ / sale'i $41,18 iken average $ / sale'i $41,60. Gravity'si ise 195,86. Gravity'si 100'ün üzerinde olan ürünler, daha çok tercih edilen satılan ürünlerdir. GRAVITY, hangi ürünü pazarlamamız konusunda tercih yaparken, bence çok önemsememiz gereken önemli bir faktördür.

Ürünün average $ / sale 'i initial $ / sale 'inde biraz yüksek. Buda demek oluyor ki üründe ikinci kez ücretlendirme var yani affialite olana ikinci kez komisyon alma ihtimali bulunmakta. Ancak aradaki değer çok küçük bu durum da bize ürünü bir kez satın alanlar yan ürünleri / servisleri satın almadıklarını gösteriyor.

Şimdide aşağıdaki resimi inceleyip ürün analizi yapalım :



İlk satıştan kazanılan ortalama komisyon $3,47 iken toplamda kazanılan ortalama komisyon $117,90. Yani ürün / servis ilk satıştan $3,47 komisyon kazandırırken ardından ikinci kez ücretlendirme olduğundan komisyon oranı $117,90 'a yükselmiş.

Mutlaka kullanmanızı önereceğim bir Clickbank özelliğini de paylaşmak istiyorum.

PROMOTE düğmesine bastıktan sonra karşınıza aşağıdaki görüntü çıkacak:



 ACCOUNT NICKNAME yazan yerde kullanıcı adınız olacaktır.

TRACKING ID yazan bölümü kesinlikle boş bırakmayın. Satışlarınızın istatistiğini tutmak için belirleyici bir isim girin. Örneğin bir ürünün linkini forumda paylaşarak satış yapmayı istiyoruz. TRACKING ID kısmına forumadı-clickbank yazıp CREATE tuşuna basarak oluşan linki foruma yerleştiriyorum. Şayet satışı bu forumdaki link ile yaparsam:

 Clickbank-> Reporting-> Analytics sayfasına girip satışın  forumdan yani hangi sayfadaki link ile gerçekleştiğini görüyorum anlıyorum.

Clickbank blog yazarlarının sosyal medyayı(facebook-twitter) etkili kullanan insanların ve e-mail marketing yöntemini uygulayan insanların çok büyük paralar kazandığı bir affiliate ağıdır. Clickbank daki büyük pastadan iyi bir blogcunun pay almaması için bence hiçbir neden yok.

Makalemde anlattığım yada kısaca bildiğim herşeyi GooMass dan öğrendim. Satış ortaklığı eğitimlerinin arasında bence en güncel etkin yöntemleri öğretiyor. Sizde satış ortaklığı yaparak internetten para kazanmak istiyorsanız MUHAKKAK bir eğitim seti alın deneyin. Ben size GooMass ı öneriyorum çünkü şuan da GooMass da öğretilenleri öğrenip uygulayarak geçimimi sağlıyorum...

Şimdiden Bol Kazançlar Dilerim...

Ücretsiz Clickbank Hesabınızı BURADAN açabilirsiniz...

Bir önceki "Satış Ortaklığında Etkili Ürün Seçiminin Önemi" başlıklı makaleye buradan ulaşabilirsin...

1 yorum :

  1. Clickbank hakkinda arastirma yaparken sitenizi gordum gayet guzel aydinlatici makaleler var basarilar dilerim

    YanıtlaSil


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top