Bu makalemde Google Adwords reklam vermek ile ilgili bilgiler aktaracağım. Google Adwords hakkında bilgi sahibi değilseniz Google Adwords Nedir ? başlıklı makalemi okumanızı tavsiye ederim. Google Adwords reklam vermek istiyorsanız ve bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilseniz doğru yerde doğru makaleyi okuyorsunuz. Google Adwords Reklam Vermek hakkında bildiğim herşeyi adım adım bu makalemde sizlere aktaracağım. Haliyle birazcık uzun bir makale olacağından umarım sıkılmazsınız.

İlk olarak bir gmail hesabı edinmeniz gerekiyor. Gmail hesabı için Google ana sayfasının sağ üst kısmında bulunan oturum açın kısmına tıklayıp kayıt olun sekmesine basarak gmail hesabımızı alıyoruz. Gmail hesabımızı aldıktan adwords sayfamıza gidiyoruz. Oturum aç linkine tıklayıp şifremizi giriyoruz (şifremiz gmail şifremizle aynıdır) karşımıza gelen ilk ekran aşağıdaki gibi olacak.



Bu ekran devam dediğinizde Google Adwords hesabınız oluşturuldu mesajı alırsınız. Sonrasında altta bulunan adwords hesabına giriş linkini tıklayın. Karşınıza şöyle bir ekran gelecektir.



Bu ekranda ise ilk kampanyanızı oluşturun linkine tıklayıp karşınıza çıkacak olan ekranda aşağıdaki resimde anlatıldığı şekilde yönergeleri takip edin.


İlk önce kampanya ismini belirleyin ardından coğrafi hedefleme yapmalısınız. Adwords reklamların da coğrafi hedefleme yapmak çok önemlidir.Örneğin ingilizce içerikli internetten para kazanmak ile ilgili bir eğitim seti sattığınızı varsayalım. Haliyle dili ingilizce olan ülkelerde reklam yapmalısınız. Almanya yada Fransa da ürünün reklamını yapmak size hem nakit hem de vakit kaybından başka bir şey kazandırmaz. Bu reklama Trabzon’da Kısaca reklamınıza her tıklama size müşteri kazandırmaz aksine reklam bütçenizi boşa harcamış olursunuz. O sebeple reklamın hangi lokalde gösterilmesi gerektiğini Adwords hesabınıza iyi yansıtmanız gereklidir. Bunun için ise Ben seçmek istiyorum sekmesini işaretleyip hemen altındaki gelişmiş aramayı seçin ve haritayı yakınlaştırarak  hedeflediğiniz bölgenin üzerine gelin ve sağ taraftaki simgeye tıklayın üzerinde bulunduğunuz ülkenin sınırlarını gösterecek, sağ taraftan ekleyi veya hariç tut seçeneğini seçip hedeflemenizi sol alttaki tamam tuşuna basarak tamamlayın.

Altta bulunan resimde ise Adwords Reklam uzantıları  kısmının detayını göreceksiniz. Bu kısımdaki yönergeleri de alttaki resme göre doldurabilirsiniz.

En önemli kısım olan bütçe kısmını doldurmayı unutmayın. Google Adwords reklamları için günlük bütçenizi belirleyin. Google Adwords reklamları için günlük bütçe belirlemek konusunda tam olarak net bir rakam söylemek mümkün değil çünkü kelimenize olan rekabet oranına göre günlük bütçe değişkenlik gösterir. Forex – borsa benzeri kelimeler için günlük bütçeniz çok çok yüksek olmalıdır. Ancak rekabeti daha az olan kelimelerde bütçeniz düşük tutulabilir. Bütçe durumunu değiştiren başka bir neden de ilk sayfada çıkmak isteyip istememektir. Bu konuda da Google sizi uyaracaktır. İlk sayfa teklifinin altında veya üstündesiniz diye…

Sonraki aşamadaki yönergeler alttaki resimde anlatmaya çalıştım. Bu kısım bütçeden de önemli olan kısımdır. Doğru anahtar kelimeleri seçmek gerekiyor. Tamamen site ile ve sattığınız ürünle ilgili reklamlar olması reklam kalite puanınızı arttırır. Reklam kalite puanını hakkında detaylı bilgiyi ilerleyen günlerde anlatacağım.


Kaydet ve Faturalandırma sayfasına geç kutusunu işaretledikten sonra Türkiye’yi seçip devam ediyoruz. Fatura bilgilerinizi ayarlayıp sonraki sayfada adres bilgilerinizi ve telefon numaranızı kaydettikten sonra kredi kartı ödeme ekranı karşınıza çıkıyor. Bu kısımda Otomatik ödemeler veya Manuel ödemeleri seçebilirsiniz. Kişisel fikrim her zaman için otomatik ödeme seçeneğini seçin.



En altta bulunan Promosyon kodunuz var mı ?  kısmına adwords kuponunuz varsa kodunu yazabilirsiniz.   Adwords bedava reklam yapma fırsatını değerlendirmiş olursunuz. Doğrusu Google Adwords de bedava reklam vermek gibi bir durum aslında yok. Çünkü herhangi bir reklam kampanya başlatmak için muhakkak ödeme yapmanız gerekir bedava olan yalnızca bir kısmıdır.

Yani 25 liralık reklam parası ödeyip 125 liralık reklam yaparsınız…

Bu arada tık başına ne kadar ücret öderim, rekabeti yüksek kelimeler hangileri, hangi kelimelere adwords reklamı vermeliyim gibi sorularınızın cevabını bulmanız için size Google anahtar kelime aracını şiddetle tavsiye ederim. Muhakkak kullanın ve reklam kampanyanızı ona göre belirleyin. Google Adwords reklam vermek bu kadar kolay.

Google Adwords hakkında anlattıklarım yüzeysel olarak bilinmesi gerekenlerdir. Google Adwords hakkında daha detaylı bilgi almak için herşey de olduğu gibi bu konunun da eğitimini almanız gerekli. Şayet satış ortaklığı yaparak internetten para kazanmak istiyorsanız Adwords de reklam vermeniz biraz zor. Bu işin belirli püf noktaları mevcut. Ben bu püf noktalarını GooMass dan öğrendim. Daha doğrusu satış ortaklığı adına bildiğim hemen herşeyi GooMass dan öğrendim.

GooMass yazarlarına her fırsatta teşekkür ediyorum etmeye de devam edeceğim.

Bir önceki "Web Sitesiz İnternetten Para Kazanmak " başlıklı makaleye buradan ulaşabilirsiniz.


Lütfen konu hakkında yorumlarınızı ve eleştirilerinizi aşağıdan yorum olarak belirtin.

1 yorum :

  1. Çok güzel bi şekilde anlatmıssınız.ben çok yanlış yapıyordum artık yanlış yapmam herhalde. dolayısıyla hesabımda banlanmaz..

    YanıtlaSil


 
GooMass İnternetten Para Kazanma Kiti Bulmacanın Kayıp Parçası Mı ? © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top